Näin Lukuralli toimii

Lukurallin kesto on neljä viikkoa. Ennen Lukurallin alkua oppilaat etsivät itselleen lähipiiristä yhden tai useamman lukusponsorin (esimerkiksi vanhempi, isovanhempi, muu sukulainen, kummi tai tuttava). Sponsori sitoutuu maksamaan haluamansa pienen summan (esim. 0,20–1,00 euroa) jokaisesta oppilaan lukemasta tunnista. Tärkeintä on kannustaa keräämään lukutunteja!

Lukurallin aikana oppilaat lukevat koulussa ja vapaa-ajalla mahdollisimman paljon ja kirjaavat päivittäin lukemiseen käyttämänsä ajan Lukupassiinsa. Luokassa käsitellään Lukurallin teemoja: lukutaidon ja koulutuksen merkitys, lapsen oikeudet, nuorten elämä ja unelmat Malawissa.

Lukupassiin väritetään lukemiseen käytetty aika varttitunti kerrallaan. Oppilas saa valita häntä kiinnostavaa luettavaa: lasten- ja nuortenkirjoja, tietokirjoja, satuja, sarjakuvia ym. Lukupassiin voi merkitä myös ajan, jonka aikuinen ja lapsi lukevat yhdessä esimerkiksi iltasatua.

Lukurallin päätyttyä lukusponsori maksaa Lukupassiin merkittyä tuntimäärää vastaavan summan tämän sivun ohjeiden mukaisesti. Lukurallissa kerätyt varat ohjataan Taksvärkki ry:n tyttöjen kouluttautumista ja oikeuksia tukevaan työhön Malawissa, eteläisessä Afrikassa.

Kannustetaan lapsia lukemaan Lukurallin aikana – joka päivästä löytyy hetki aikaa lukemiselle!

Uusi Lukupassi?

Uuden Lukupassin voi tarvittaessa tulostaa täyttyneen tai hävinneen tilalle tästä:

Lukupassi.pdf

Maksuohjeet Lukuralli-sponsorille

Lukusponsori maksaa Lukupassiin merkittyä tuntimäärää vastaavan summan Lukurallin päätyttyä joko

• Taksvärkki ry:n keräystilille Nordea
FI96 1521 3000 1014 53
käyttäen koulukohtaista viitenumeroa tai

• MobilePay-maksuna älypuhelimella Taksvärkki ry:n koulukohtaiseen numeroon.

Koulukohtaisen pankkiviitenumeron ja MobilePay numeron saatte opettajan lähettämästä Wilma-viestistä tai ottamalla yhteyttä Taksvärkki ry:n toimistoon:
050 3415507 / taksvarkki@taksvarkki.fi

Taksvärkki ry:n Poliisihallituksen rahankeräyslupa on POL-2014-13672